Aston Martin Rapid S

enter aaa binary options Aston Martin Rapid S 2014  ”Snövit – Fagrast av dem alla” go site  

http://www.visionarywebsite.com/?kiolsa=ioption-demo&514=ed Att ljudet från en mullrande V8:a lätt framkallar ofrivilliga leenden på den som sitter bakom ratten är vida känt. När man istället trycker in nyckeln på en Aston Martin Rapid S går det rysningar längs ryggraden så att nackhåren reser sig och mungiporna går ett helt varv runt skallen. V12:an morrar inte utan den bokstavligen ryter under motorhuven likt ett instängt vildjur som gör allt för att komma ut.

Tänk att vi motorintresserade människor är så primitiva att vi går igång på ljuden från en väl avstämd motor som varvas upp mot det klarröda fältet på mätartavlan. Det är som det vore julafton och man var 6 år igen, spänd av förväntan för vad som komma skall. Motorn varvas upp, man släpper upp bromspedalen och låter maskin och människa bli ett. I en kaskad av euforiska känslor suger det till i maggropen när bilen lämnar parkeringen med ett vrål för att med precision piska det kurviga nyasfalterade småvägarna. Precis sådär kändes det när vi drog i väg i vår Aston Martin Rapid S.

Tankarna går inte helt oväntat mot James Bond när man sitter bakom ratten till detta bevingade bilmärke, där denne agent 007 bemästrar ett fullblod som Aston Martin Vanquish V12 i filmen ”Die Another Day” med Pierce Brosnan. Likt Brosnan åker vi fram genom småvägarna runt Djursholm, dock utan missilerna i fronten eller annan specialutrustning. Inte ens en Bond-brud hade jag vid min sida utan fick nöja mig med min vapendragare Mikael Norberg i stället. Bond eller inte Bond så är det bilen folk i första hand spanar in. Vi fick oräkneliga långa, trånande och suktande blickar när vi dundrade fram längs vägarna (Japp…fortfarande bilen vi pratar om), faktum är att det spelar ingen roll om du är intresserad av bilar eller ej, när en Aston Martin småmorrande glider förbi kan man inte låta bli att titta, det bara är så.

Designen känns nästintill fulländad och man vågar nog säga att det inte finns någon fyradörrars sportbil som slår Aston Martins formgivning. En aggressiv design med aerodynamiska rena linjer, balans och proportioner som är av högsta klass. Redan föregående modell (Rapide) var otroligt välbyggd, men denna Rapide S har fått lite andra linjer med ny grill och ny bakdel. Stilren är ordet vi söker…
Kolfiberdetaljerna på väl valda ställen inte för mycket inte för lite ger bilen det lilla extra och blir ett bra komplement till den vita lacken som heter Arctica Rolls Royce. De stora 20 tums fälgarna ger med ett mer ungdomligt språkval ett ”Fett” intryck.

Det första man lägger märke till när man sätter sig tillrätta i de sköna formgjutna ventilerade sportstolarna är den gigantiska cockpitliknande mittkonsolen i svart pianolack omgjuten av genuint läder med matchande sömmar. Längst upp på denna har du växellådan, ja i alla fall glasknapparna för vilket växelläge du föredrar. Imponerande hantverk in i minsta detalj, hela bilen utstrålar och inger en sofistikerad kvalitetskänsla. Det enda som saknas är ett par matchande läderhandskar för att krama om ratten ännu mer. När man stirrar rakt in i mätartavlan som graderas till 330 kilometer per timme, skvallrar den om att den här pjäsen verkligen är ett krutpaket. Även om toppfarten aldrig kommer upp dit så hamnar den på godkända 306 kilometer per timme. Rolig detalj är att varvräknaren går motsols. Accelerationen från stillastående till 100 km/h hamnar på 4,9 sekunder, vilket är en förbättring mot föregångaren men borde komma ner lite till.

Komforten är ruskigt bra, du sitter väl förankrad i stolarna, har bra kontroll på alla reglage och växelpaddlarna. Rapid S Adaptiva stötdämparsystem i tre steg normal, sport och track visar sig vara en riktig höjdare där systemet känner av och anpassar sig efter körstil. Normalläget är att föredra på våra ”normala” vägar. De andra lägena styvar upp dämpningen rejält och är mer till för riktigt släta vägar eller för bankörning, systemet begränsar också servostyrningens tröghet. Rapide S är en sportbil i lyxbilssegmentet, det kan ingen förneka men den har också fyra dörrar vilket kanske inte är så vanligt, bakdörrarna är väldigt snyggt och diskret designade. Tittar vi in där bak finner vi en lika exklusiv och ombonad miljö som fram, den breda mittkonsolen i läder flyter i ett svep genom hela bilen.
I nackstöden på de ganska breda framstolarna finner vi integrerade skärmar, vilket kan vara bra att vila ögonen på, då stolarna i sig tornar upp sig som en vägg och blockerar mycket av sikten framåt. Baksätet är också riktigt skönt om man fick plats, för trots att det är en stor bil saknas det några centimeter för att det skall bli en riktig fullträff, nu skall det tilläggas att jag är 187 cm lång och fullvuxen vilket gör de flesta baksäten lite trånga.

Motorn som driver Rapide S framåt är en 6 liters V12: a som från föregångaren ökat med 20 Nm i vridmoment och hela 81 hästkrafter. 558 vilda hästar frustar nu under huven och till detta bör tilläggas att det inte är någon som helst turbo inblandad, inte kompressor heller för den delen. En sexstegad automatisk växellåda som med lätthet växlas med paddlarna bakom styret hjälper till att få ner kraften i backen. Aston Martin Rapid S känns trots sin storlek (över 5 meter) som en sportbil och efter de kurviga småvägarna ligger den som ett strykjärn. Styrningen är direkt, precis som växlingen och inger ett starkt förtroende vid snabba omkörningar. Bilen är hysteriskt rolig att köra och som vi sa tidigare så får man gåshud av bara motorljudet. Vill ha begäret ökar i takt med varvräknaren och man kommer på sig själv sitta och le hela tiden.

Finns det någonting som talar emot bilen?

Nej det gör egentligen inte det, det skulle väl i så fall vara prislappen som ligger runt 2 000 000 kr. (detta exemplar ligger ute för 1 695 000 kr)

 

+ Köregenskaper

+ Kvalitet

+ motor

+ Känslan

 

– Priset
– Större baksäte önskvärt

 

Data

 

http://work-ability.ca/volunteer-opportunities Pris: ca 2 000 000 kr

http://azortin.pl/?rtysa=opcje-binarne-krok-po-kroku&a37=be Motor: 6 liters V 12, 558 hk 620 Nm vid ca 5500 varv

source site Kraftöver­föring: opcje binarne a urzad skarbowy 6- stegad autmatlåda, (med paddlar)

source Fartresurser: 0–100 km/tim 4,9 sekunder, toppfart 306 km/tim.

http://beachgroupcommercial.com/?kachalka=sistema-binario-coem-fare-soldi&fb7=cb Bränsleförbrukning: 14,3 liter  /100 km blandad körning.

go here Längd/bredd/höjd i mm: 5019 / 2140/ 1360.

enter Axelavstånd: 2989 mm

Tjänstevikt: 1990 kg

Tankvolym: 90,5 liter

Däckdimension: 20” med 245/40 R20 fram och 295/35 R20 bak

Årlig skatt: ? Kr

 

 

Share

Comments are closed.