Ford GT på Stockholm Lifestyle Motor Show 2017

Ännu en mässa läggs till handlingarna och det är bara att konstatera, Flera mässor kombinerat är en hit. MC-Mässan, Stockholm Lifestyle Motor Show och Bilar som jobbar var det tre som tillsammans drog åskådare från hela Sverige. På bilmässan far det inte helt oväntat Ford som stod med årets dragplåster i form av nya Ford GT.

 

Ford GT 2017 vilken bil, imponerande prestanda, magisk design och så dj**la läcker i den frostvita färgen. Ford har verkligen lyckats ta fram en riktigt monster, den 3,5 liters EcoBoost V6:an med dubbelturbo skall spotta ur sig hela 647 hästkrafter vid 6250 varv och 745 Nm. Toppfart på 347 km/h och växellåda, halvautomatisk 7-växlad PowerShift med dubbelkoppling.

 

Långa upphängningsarmar och invändiga stötdämpare ger perfekt fordonsdynamik på racerbanan – ett utmärkt exempel på hur långt Ford Performance-ingenjörerna kommit i utvecklingen av fjädringslösningar för framtidens Ford Performance-bilar.

Bilen byggs i Canada och det lätta och starka chassiet är gjord i aluminium och kolfiber runt en stålbur, total vikt på 1350 kg. Givetvis sitter det på en prestandabil som denna Brembo™* kolkeramiska bromsar.

 

Andra generationens Ford GT visades först 2015 på North American International Auto Show och var genast en favorit, den lanserades samtidigt i spelet Forza Motorsport 6. Det är också på bana som en sån här bil hör hemma, och efter 50 års väntan är den tillbaka och tävlar igen.

Endast 1000 exemplar kommer att göras i första skedet och alla är redan i dag sålda, 4 st såldes här i Sverige, där 2 st kommer levereras i år och en 2018 och en 2019. Faktiskt så var i alla fall en av köparna på mässan för att kolla in skönheten.

Share

Comments are closed.