Volkswagen Multivan ”Begagnad test”

Storleken har ingen betydelse sägs det och här har vi ett solklart exempel, för trots sin till utseendet enorma storlek är den förvånansvärt smidig. Vi har provat Volkswagen Multivan 4 Motion diesel och den gör verkligen själ för namnet. Mångsidig bil med oanade möjligheter.

opzioni binarie offerte per i nuovi iscritti

http://heritagemission.ca/heritage-register/ Vår testbil var en Multivan 2,0 BiTDI 4 Motion, 180 hästkrafter med dubbla turboaggregat som ger ett vridmoment på 400 Nm. Motorn är stark som en häst och är trots allt riktigt effektiv och bränslesnål. Vid vårt test drog den vid långkörning 0,74 liter per mil och det får man säga är riktigt bra för en bil i den här storleksklassen. Det väger trots allt dryga två ton och är inte den mest strömlinjeformade bilen direkt. Faktum är att det kan vara riktigt obehagligt när man blir överaskas av kraftig sidvind. Den 7 stegade DSG-lådan växlar snabbt och effektivt nästan omärkbart. DSG-lådan kan även växlas manuellt i sekventiella steg dvs. du kan inte hoppa från ettan till treans växel utan måste ta varje växel i sin ordning. Det finns givetvis även ett sportläge på växellådan vilket inte på något vis gör bilen sportigare men den höjer varvtalet med cirka 400 varv och håller ut längre på varje växel innan den växlar samt att den inte går högre än sjätte växeln. Detta läge kan vara mycket användbart när man drar tunga laster som till exempel husvagn.

How to make money as a kid.com Utseendet är inte så mycket att orda om, den ser ut som den gjort de senaste åren, så när som på några små detaljer. Vår bil var också utrustat med Highline-paketet vilket ger bilen lite extra ”bling” som bland annat, 17 tums aluminiumfälgar, kromlister utvändigt och förkromade dimljushus, elektroniskt manövrerade skjutdörrar, tonade rutor med mera. Interiören är enkel men smakfull och instrumenteringen känns igen från bland annat Passaten.

Komforten i bilen är utmärkt och faktiskt bättre än många sedanmodeller. Som förare sitter du högt och med bra kontroll över trafiken. Stolarna ger bra stöd och med armstöden blir resan riktigt angenäm. Det här är en riktig fullträff när det gäller långkörning. Man har gått om utrymme för 6 vuxna, ja jag vet att det går sitta 7 personer i bilen men om det skall vara bekvämt och för att utnyttja det infällda armstödet så blir det 6 personer som sitter kungligt. Givetvis sitter alla med trepunktsbälte. De två fristående stolarna är av snurrtyp, det gör att man kan sitta mot varandra och samtidigt utnyttja det multifunktionsbord som finns mellan stolarna. Som tillval finns integrerade barnstolar, de fälls med ett enkelt handgrep fram ur snurrstolarna. Efter vår test är det lätt att förstå varför denna modell har blivit så populär bland taxiägare, föreningar och större familjer.

I golvet löper det skenor som stolarna och annan utrustning fästs i, men att flytta om och vända stolar och bord är inte gjort på ett kick, utan det måste göras på ett speciellt sätt. Soffan går att flytta fram för att göra bagaget större, vilket faktiskt behövs då avsaknande av bageutrymme är en av de få nackdelar bilen har. Det finns dock en variant av Multivan som är 40 cm längre och har just det utrymme som den mindre saknar. Alla stolar och soffa går att ta ut ur bilen om en lite bökigt, för att få maximalt utrymme. Det finns väldigt mycket stuvutrymmen här och där i bilen samt mugg och flaskhållare.

Trots sin storlek är den otroligt smidig och om man granskar det hela så är Volkswagen Multivan endast 12 centimeter längre än en Passat Variant vilket ger det hela lite perspektiv. Den är lika smidig inne i storstadens trånga gator som ute på landsbyggden. Fickparkering kan dock bli lite lurigt om man inte har backkamera (tillval), men en smart detalj som hjälper är att när du lägger i backen vinklas sidospeglarna automatiskt ner mot marken. Väljer du som i det här fallet en Multivan med 4 Motion har du också säkrat framkomligheten oavsett vilket väderförhållande som råder.

Säkerheten för alla alltid som broschyren säger, är något som ligger Volkswagen varmt om hjärtat. Förutom ABS, antispinn och en massa airbags så har Multivan MSR motorbromsreglering. Vid minsta tecken på minskat väggrepp griper systemen in och hjälper till. Om bilen har dragkrok monterad från fabrik hjälper ESP systemet till att stabilisera även släpvagnen. Som tillval finns också sidoassistenten som talar om om någon befinner sig i döda vinkeln, kurvljus som tänds när du svänger och parkeringssensor.

http://bigdaymedia.com.au/this-is-an-example-post  

Share