American Muscle Cars

http://outdooratlas.com/item/anderson/\http:/outdooratlas.com/category/state-fishing/us/maine/\  

segnali di trading binario  

binary option cosa sono  

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gamla mönster går igen…Det är något alldeles speciellt med amerikanska muskelbilar, att höra en V8 får det att gå rysningar genom kroppen. De gamla jänkarna från mitten av sextiotalet lever fortfarande kvar och så även i vårt län, de är ganska många och är i oftast i mycket gott skick. 
http://creatingsparks.com/?endonezit=binary-options-anyoption Det verkar också bli mer och mer populärt från biltillverkarna att gå tillbaka i gamla mönster och återuppliva gamla modeller. Men hur är de nya modellerna gentemot de gamla och vad har hänt på cirka fyra decennier…

Både de gamla och de nya bilarna har fått nytt liv och ökat fokus genom bla annat filmer som Gone in 60 seconds, Dukes of hazard, Fast and the furious, Bullitt och Transformers för att nämna några. De nya bilarna har fått behålla lite av linjerna från de gamla och känslan finns faktiskt kvar trots att de fått en rejäl makeover. Vi har testat några modeller som fått nytt liv genom bland annat film och tv, Dodge Charger, Ford Mustang Shelby GT 500, Camaro SS och Dodge Challenger. Dessa bilar väcker ett väldigt stort “vill ha” begär hos många, så även hos mig.

http://corkcity1916.ie/?kalcerko=forex-gadget-windows-7&cc2=c1   where to buy propecia online forums SHELBY GT 500

Den första Ford Mustangen såg dagens ljus den 9 mars 1964, och anses fortfarande som den största och mest lyckade lansering i bilindustrins historia. 1965 fick racerföraren Carrol Shelby en
förfrågan att hjälpa Ford att ”tuffa till” Mustangen och göra en sportbil av den. Carrol sa rakt ut att ”- Det där är ju en sekreterares bil, Jag vet inte om
det går”. Carrol modifierade då bland annat motorn, bromsarna och fjädringen för att få den sportiga känslan i bilen. 1967 kom så tungviktaren GT 500 ut, med den 428 kubik stora motorn på 355 hästkrafter, och Carrol konstaterade att de lyckats göra en sportbil av en vanlig sekreterares bil.

Shelby GT 500 i dag har kvar lite av formerna från succémodellen från 1967 och samma aggressiva utseende i fronten. Inredningen känns igen från förr och formen på instrumentpanelen är nästan identisk med dåtidens former. Att sätta sig i dagens GT 500 framkallar en liten konstig känsla, en blandning av nybilskänsla och nostalgi. Komforten i bilen är mycket bra och de skålade lädersätena med vita stripes ger en tuff racingkänsla. Utrustning som el-hissar, ratt med inbyggd kontroll för stereo, samt all annan teknologi passar konstigt nog in, men trots all denna vardagslyx så kan man inte bortse från faktumet att man sitter i en standardbil med 540 hästkrafter under huven, inte många bilar som kan mäta sig med det i dag.

 

DODGE CHARGER

Dodge var i mitten på sextiotalet i desperat behov att få fram en bil som tilltalade den yngre generationen. Trots att de två veckor innan Fords lansering av Mustangen själva lanserat Plymouth Baracuda, så gjorde de 1966 snabbt en fastback version av den gamla Dodge Coronet, med namnet Charger. En stor och tung bil, som är drygt en halv meter längre än mustangen. Med en standard motor på 318 kubik, vilket många valde bort för den nu legendariska motorn HEMI 426 på hela 425 hästkrafter. Den andra generationens Charger fick mycket snyggare former och räknas som Chrysler´s absolut mest lyckade bil genom tiderna. Denna version är också den som hamnat i filmer som Bullitt med Steve McQueen och Dukes of Hazzard.

Vår testbil Charger SRT8 (2008) med 6.1-liters Hemi V8 på 425 original hästar var också utrustad med kompressor vilket ökade på hästkraftsantalet ytterliggare med cirka 150 hästar. En skön femstegs automatlåda jobbade på fint i kombination med den brutala motorn. Svårt att beskriva det vrid som uppstår när man trycker ner gaspedalen. Men det gäller att hålla i sig i ratten, när bilen väl får fäste och skickar iväg en som en projektil efter vägen lämnande två svarta sträck efter sig. Chargern har tyvärr inte lika mycket kvar av sitt forna utseende i den nya versionen jämfört med sina konkurrenter, men är för den del en ruskigt trevlig bil.

 

CAMARO SS

Camaro SS lanserades även den 1966 som svar på Mustangens framfart och tog upp jakten på kunderna i Amerika.
Första generationens Camaro tillverkades mellan 1967 till 1969 och har också blivit formsättare för dagens version av Camaro.
Denna 2-dörrars muskelbil kom som coupe eller cabriolet med sex olika motoralternativ, från 250 kubik´s V8
på 4,1 liter till 396 kubik´s V8 på 6,5 liter. Den baserades på Chevrolet Nova.

2006 såg även Camaros konceptbil dagens ljus för första gången, men det skuller dröja ytterligare tre år innan försäljningen av den nya Camaro SS kom igång. Camaro SS fick då en 6.2 L 376 kubik stor V8 på hela 426 hästkrafter med en sexväxlad manuell växellåda. E
n automatlådeversion kom också med en V8 på 400 hästar. I RS paketet som också finns att tillgå, ingår bland annat 20-tums fälgar, angel eyes ringar runt strålkastarna och röda SS märken.

Den som sett filmen Transformers kan inte undgått att sett förvandlingen från den skabbiga Camaron från 1976 till den super läckra nya generationens Camaro SS. 2010 fick Camaro den fina utmärkelsen “World Car Design of the Year.

 

quanto capitale serve per iniziare con il trading online DODGE CHALLENGER
Första generationen av Dodge Challenger tillverkades från 1970 – 1974, Challengern baserades på Plymouth Barracudas-plattform, men med en cirka fem centimeter längre hjulbas. Challenger fanns i både hardtop och cabriolet-versioner. Performance modellen hade R / T (Road / Track) märket, både basversionen och R / T modellen kunde beställas med Special Edition paketet. I SE paketet ingick läder säten och ett vinyltak med den lite mindre bakrutan. Denna första generation har också funnits i designerns huvud när han formade dagens/ tredje generationens Challenger. Challenger tillverkades också mellan 1976 – 1983 men var då ingenting av sitt forna muskelbilskoncept, den var en fyrcylindrig coupé producerad av Mitsubishi och var identisk med Mitsubishi Galant av samma årsmodell. Ingen snygg skapelse men fyllde säkert ett behov.

Anders Bergman i Sörberge är en av de som kan skatta sig lycklig över att äga ett riktigt fint exemplar av en Dodge Challenger R/T från 1970. Med en 440 Magnum ”Six Pack” V8 på cirka 500 hästar.

  • Varför köpte du just den här bilen, och hur länge har du haft den?
  • Jag köpte den i år. Tanken var att jag skulle ha en bilfri sommar, men då såg jag den här bilen på Blocket och kunde inte låta bli, en annan hann köpa den före mig…men jag hade turen att köpa den av honom.
  • Vad är det som är så speciellt med Amerikanare?
  • Utseendet, ljudet och kraften bakom motorerna, går jag på stan och hör en V8 mullra så vänder jag mig genast om för att kolla.
  • Vilken var din första Jänkare, och hur många har du haft?
  • Det måste ha varit Pontiac Firebird från 1974, sedan dess har jag nog ställt i ordning ett tiotal bilar.
  • Vad blir nästa projekt?
  • En Buick Skylark 1967, skall bli en riktig busbil är det tänkt, skrattar Anders.
  • Vad tycker du om nyproduktionen av Challengern?
  • Nja, jag tycker om den gamla bättre, den nya ser så klumpig ut.

Tredje generationens Challenger lanserades 2008 och är nog den som ärvt mest från sitt forna utseende jämfört med de andra i denna artikel. Grillen, linjerna i karossen, taklinjen, strålkastarna och de breda baklysena är några av detaljerna man genast lägger märke till. Tredje generationen är byggt på en förkortad version av Chargers bottenplatta. Från början kom endast värsting modellen SRT8 ut och då med inte helt oväntat en 6.1 liters Hemi V8 på 425 hästar. 2009 utökades modellutbudet med en bas/grund version med en V6 på 250 hästkrafter och en mindre R/T version med en V8 på 370 hästar.

Challenger’n har givetvis också varit med på vitaduken i form av bland annat ”Jakten mot nollpunkten” med Barry Newman i huvudrollen, där den benvita Dodge Challenger R/T med sin 426 Hemi under huven ständigt i klassisk filmmanér försöker köra ifrån polisen.

 

Share

Comments are closed.