Audi Sport Tour 2015

ikili opsiyon canlı Audi S1, Liten men rolig…

Vaknade upp till en grå och dimmig fredagsmorgon som vädermässigt kändes ganska tråkig. Men dagen skulle bli allt annat än tråkigt. Audi Sport Tour var i stan och vi skulle testa lite herrejösses-bilar från Audi. Bilarna som skulle köras var S1 Sportback, S3 Sedan, TT S coupé, RS 4, S 5 Sportback, S Q5, RS 6 Avant och RS 7 Sportback.

Fredrik skickar iväg Audi TT S på slalomslingan, en av de roligaste bilarna under dagen…

binary option signal performance Det hela började med ett Facebook inlägg från Berners i Sundsvall, där de annonserade att man kunde anmäla sitt intresse för chansen att provköra Audis sportigaste bilar, S och RS modellerna. Endast ett fåtal platser fanns att tillgå och det var först till kvar som gällde…

http://rozenhout.nl/tag/tv-kast/ Givetvis var man inte sen att svara ja till detta, jag skickade genast ett mail till Tommie på Berners och meddelade att jag var oerhört intresserad av denna styrning. Tog inte många sekunder innan jag fick svar från honom att jag precis tagit sista platsen.

Väl på plats träffar jag en trevlig kille vid namn Phil Kottulinsky som jobbar för Driving Event Producers, han hälsade mig välkommen och visade var jag skulle skriva in mig. Sedan blev det en kopp kaffe och en macka i väntan på att resterande förare skulle komma på plats. Körningarna var uppdelade i ett förmiddags och ett eftermiddagspass med ungefär 15 personer i varje grupp.

Fredrik instruerar ett gäng förväntansfulla förare.

http://bunker.nu/?komyniti=olagligt-att-best%C3%A4lla-Viagra-p%C3%A5-n%C3%A4tet&77e=d9 När alla var samlade började en snabb presentation av och med instruktörerna Fredrik Åhlin och Filip Carlsson från Audi Driving Experience. Fredrik Åhlin som själv tävlar aktivt inom Rally, hade givetvis mycket erfarenheter som förare, som han gärna delade med sig av. Bland annat gav han en rejäl genomgång av Audis fyrhjulsdrift Quattro, lite historia och fördelar med denna. Fredrik är son till Susanne Kottulinsky som i sin tur är dotter till Freddy Kottulinsky som båda är stora namn inom motorsporten. Freddy blev bland annat svensk mästare i formel 3 1966 och vann även Dakarrallyt 1980 i en Volkswagen Iltis.

IMG_8175

Filip Carlsson visar exempel på hur man inte skall sitta i en bil…

Filip Carlsson som också han tävlat aktivt i Rally tidigare hade mycket intressant att delge, han visade bland annat vikten med att sitta rätt för att få ut det mesta ur körningen. Att när man trycker ned pedalerna max skall inte benet vara raka, utan fortfarande lite böjda, detta för att vid eventuell kollision inte få all kraft transporterad till höften där stora skador kan uppstå. Det samma gällde för armarna, svagt böjda vid ev krasch. Givetvis visade han på hur viktigt det var med säkerhetsbältets placering och åtdragning. Filip som slutade sin heltidssatsning 2013 kör fortfarande en och annan SM tävling när han får tid.

http://fisflug.is/?yrus=tnt-option&1bb=ce Efter all genomgång var det äntligen dags för avfärd mot Mittsverige banan utanför Härnösand. Nycklarna fick vi dra ur en påse, så ingen visste innan vilken bil vi skulle få köra. Min Co- driver Per Arne Johansson drog upp en nyckel och vände försiktigt på nyckelringen… där stod det RS6.

Audi RS 6 Vinnare efter dagen, tätt följd av TT S

Audi RS 6 2015 en ”kombi” med V8:a på 560 hästkrafter och 8 stegad tiptronic-låda passade oss alldeles ypperligt. Nu var det bara full fart upp mot Mittsverige banan, där utbildningen skulle hållas. Nja.. full fart blev det kanske inte då vi skulle köra i kortege, men en och annan impulsgasning råkade det bli ibland.

På plats vid banan delades vi upp i två grupper där den ena stannade med Filip för att göra broms och undanmanöverprov, medan den andra gruppen (vi) åkte vidare för fullgas och slalom-körning med Fredrik.

Så här koncentrerad är man när det är dags för slalom körning…

Slalombanan visade sig vara riktigt klurig/ rolig då det var fri fart som gällde, att försöka köra så fort som möjligt uta

n att nudda konerna. Det hela gick ut på att bekanta sig med bilarna och känna på skillnaden mellan dem både storleks som effektmässigt. I fullgas-momentet fick vi känna på hur effektivt bilarna får ner kraften i backen mycket tack vare fyrhjulsdriften, 560 hästar på våt asfalt skulle troligen annars sladda på bra trots elektroniska hjälpmedel.

Sedan var det dags för sidbyte på banan, då med Filip som instruktör.

Per Arne Johansson bemästrade broms och undanmanöverprovet galant med Audi S5

Bromsprov och undanmanöver var riktigt givande och i mina ögon det mest lärorika. Här skulle vi på en sträcka accelerera upp till en hastighet på 95 km/h för att sedan panikbromsa och samtidigt väja för ett tänkt hinder/fara. 95 km/h går inte speciellt fort kan man tycka men att hinna göra en undanmanöver med låsta bromsar (ABS bromsar) är en helt annan. Och här var skillnaden mellan bilarna väldigt stora.

Trots ett gråmulet och tråkigt väder blev det en otroligt givande dag, Stort tack till Berners och Audi för denna tillställning. Ett stort tack till Filip och Fredrik också som stod ut med oss…!

 

 

Share

Comments are closed.