TESLA Model S P85- Framtidens bil?

Tesla rears

Tesla Model S P85

http://irvat.org/oferta/budynek-e/budynek-e-parter/klatka-a-mieszkanie-3.html Måste man ha en bränsleslukande V8 för att köra fort eller räcker det med el?
Att ha sportbilsprestanda men ändå inte höra motorljudet är en helt utopisk känsla, som alla borde prova på. Det är som att åka bergochdalbana utan vind eller skrammel, helt underbart.
http://sofiakarlsson.com/?dsjid=der-beste-bin%C3%A4re-optionen-broker&d90=33 I och med denna bil har också räckvidden på en el bil blivit så pass lång så även vi i glesbygden kan tänka oss ha användning av en, dock är prislappen lite i överkant kanske.

Vi fick chansen att göra ett test på Tesla Model S i somras och det måste vi säga var en intressant upplevelse. Vi har tidigare provkört både elbilar och sportbilar och kan klart konstatera att det man vill ha i en elbil finns helt enkelt inte, förrän nu. Tesla är stor och tung väger dryga 2 ton jämfört med andra elbilar och har ingen hjälpmotor över huvudtaget utan är en ren elbil. Detta till trots har du sportbilsprestanda i acceleration, från 0 – 100 på strax över 4 sekunder vilket är imponerande, samt att maximalt vridmomentet ligger på hela 600 Nm. Det bästa av allt är ändå att räckvidden ligger på hela 500 kilometer, vilket gör den intressant oavsett vart på kartan man bor.

Vi går fram emot bilen med nyckelklumpen i högsta hugg som förövrigt är en miniatyr av bilen och ivriga att få komma iväg. Bilens enkla slimmade former är tilltalande och när vi kommer närmare åker dörrhandtagen ut automatiskt som annars är infällda, (hoppas dessa fungerar även under isiga norrländska förhållanden tänkte jag.).

När vi kliver in i och sätter oss till rätta känns det som man sätter sig i ett rymdskepp, en framtidens bil, eller är det kanske här vi skall vara i utvecklingen. En stor 17 tums touchskärm sitter i mitten av konsolen varifrån nästan allt i bilen kan justeras/styras ifrån. Denna är integrerad med displayen bakom ratten och kan flytta information som GPS-kartor mm i mellan, I den har du också en högupplöst backkamera.

Det är väldigt rymligt i kupén men man saknar dock förvaringsmöjligheter. Där växelspaken på en ”vanlig” bil finns bara ett stort hål, där man utan problem kunnat göra ett rejält handskfack. Det finns dock mugghållare i armstödet i mitten. I övrigt sitter du skönt i stolarna som dock inte mått illa av lite mer sportbilskänsla dvs mer skålade.

Baksätet är skönt men är trots bilens bredd ganska trångt, benutrymmet är dock okej. Med tre fullvuxna blir det tajt och den sluttande taklinjen får oss över 185 cm att slå i taket.
Stuvutrymmet som vi gnällde lite om i början är trots allt 894 liter, för du har 150 liter i det främre bagageutrymmet och 745 liter bak, vilken blir hela 1645 liter om du fäller baksätet.
Dessutom har du en extra förvaring bak i golvet om du inte installerar extra stolarna som finns som tillbehör.

Känslan man får när gaspedalen planteras i golvet är någonting som man inte glömmer i första taget, en helt extraordinär upplevelse kan vi lova. Elmotorns effektivitet är imponerande och man sugs in i sätet och bara flinar när däcken greppar tag i asfalten och man slungas i väg i en konstant acceleration.
Motorn genererar 416 hästkrafter och efter bara 4,4 sekunder passerar vi 100 km/h i näst intill total tystnad, det är helt sjukt vad roligt man kan ha med en bil av detta slag, batteriet har som sagt en räckvidd på cirka 50 mil men då skall man inte köra så här utan ligga på mer normala hastigheter.

Batterierna ligger i bottenplattan på bilen vilket ger bilen en bra och låg tyngdpunkt, även efter de kurviga småvägarna som vi leker på visar sig Teslan riktigt stabil med bra köregenskaper. Vi försöker pressa varje kurva mer och mer, i varje backkrön kittlar det rejält i maggropen men den rätta känslan infinner sig inte riktigt. Det är någonting som saknas…ljudet så klart.
Teslan är dock riktigt fin vid långkörning där den i mitt tycke hör hemma, där den lugnt och tyst svävar fram genom det svenska landskapen och man väntar bara på att den skall lyfta upp i skyn.

Batterierna laddas bäst upp på Teslas snabbladdningsstationer som hela tiden byggs ut, där laddar du upp bilens batterier till 80% på cirka 20 – 30 minuter resterande 20% tar lika länge. Den senaste kompanjonen är OK/Q8 som nu på vissa ställen har Tesla laddstationer. Men om du skall ladda upp bilen hemma i motorvärmarstolpen tar det troligen ett dygn.

Batterierna har en garantitid på 8 år
Bilens nybilsgaranti är 4 år eller 8 000 mil.

Som summering kan man ändå säga att Tesla är en otroligt potent bil som har mycket bra prestanda och banar vägen för framtidens elbilar…det tråkigaste med bilen är prislappen.

follow DATA

http://medeniyetvakfiadana.com/?baewr=trading-sull-oro&9d6=8a TESLA Model S P85 

see url PRIS: 837500kr
pratica con opzioni binarie MODELL: 5-sits, 5 dörrars kombikupé.
go MÅTT, CM: Längd 4970 Bredd 1960 Höjd 1440 Hjulbas 2960.
source link TJÄNSTEVIKT, KG: 2100.
http://statusme.com/wp-json/oembed/1.0/embed?url=http://statusme.com/fs-california corso di trading in opzioni MOTOR: Elmotor 416 hk (310 kW). Max vridmoment 600 Nm.
http://coleface.com.au/category/general/ KRAFTÖVERFÖRING: enter site Bakmonterad elmotor, bakhjulsdrift.
http://reuelmusic.com/?jdsksd=best-forex-trading-systems&64f=25 HASTIGHET: Toppfart 210 km/tim. Acceleration 0–100 km/tim på 4,4 s.
RÄCKVIDD: CIRKA 500 km vid blandad körning.
CO2-UTSLÄPP: 0 g/km.
PLUS: Snabb, tyst, lång räckvidd och miljöbil.
MINUS: Priset, trångt baksäte, förvaring förarplats.

Share

Comments are closed.